AAA

COVID-19 | 24.04.2020 20:00 > 24.04 20:05

Federacija BiH ukida policijski čas i karantin, RS to kritikuje

Štab civilne zaštite Federacije BiH danas je ublažio mere ograničenja kretanja gradjana, donete radi sprečavanja širenja korona virusa.

U šest naredbi ukinuti su policijski čas, obavezni karantin, a uz ograničenja je dozvoljeno kretanje starijima od 65 i mladjima od 18 godina.

Svi gradjani s područja Federacije BiH, koji u BiH budu dolazili iz inostranstva, ići će u samoizolaciju, jer se ukidaju karantini.

Policijski čas u Federaciji BiH je trajao 33 dana, a uveden je 21. marta.

Gradonačelnik Banjaluke (RS) Igor Radojičić je kritikovao ukidanje policijskog časa i karantina, smatrajući da bi to moglo da naruši celinu mera u Bosni i Hercegovini.

On očekuje da će to verovatno dovesti i do različitog postupanja na granicama i u potpunosti narušiti čitav sistem zaštite, a samim tim ugroziti i zdravstveno stanje.

"Ukoliko se na različitim graničnim prelazima budu primenjivale različite mjere, i u dva entiteta budu različiti propisi o lokalnim karantinima, to će stvoriti 'rupe u prostoru' i omogućiti probleme u poštovanju mera i u kontroli zdravstvenog stanja stanovništva", procenio je Radojičić i dodao da RS na to ne može uticati.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.