AAA

COVID-19 | 12.05.2020 17:10 > 12.05 17:22

Vlada Srbije: Za dolazak iz inostranstva bez karantina potreban negativan test na KOVID-19

Vlada Srbije je danas usvojila protokol o ulasku državljana Srbije i stranaca u Srbiju, u skladu sa epidemioploškom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti KOVID-19. Taj protokol predvidja da državljani Srbije mogu da udju u Srbiju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na korona virus, ne stariji od 72 sata.

Ali, ukoliko državljani Srbije koji doputuju iz inostranstva, nemaju taj test s negativnim rezultatom, moraće bez izuzetka da 14 dana budu u kućnoj samoizolaciji, saopštila je Vlada.

Strani državljani mogu u Srbiju ući uz dva uslova: uz negativan PCR test na korona virus ne stariji od 72 sata, i uz potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici ministarstva zdravlja, gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, spoljnih i unutrašnjih poslova.

Ta potvrda može se pribaviti u ambasadi ili konzulatu Srbije u zemlji iz koje dolazi strani državljanin.

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti KOVID-19 je Vladi preporučio da od 1. juna u potpunosti otvori granice Srbije za državljane Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije, navodi se u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.