AAA

COVID-19 | 20.05.2020 16:35 > 20.05 16:35

Ministar: Još je rano za otvaranje granica Severne Makedonije, treba to pažljivo

 Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče ocenio je danas da je još rano za otvaranje granica, jer bi time mogao da "padne u vodu" ogorman deo koristi od suzbijanja pandemije.

"Mislim da treba mnogo pažljivije da se pristupi tom pitanju, nema potrebe za žurbom. Srbija je donela odluku da otvori granice, ali za naše uslove to je još rano", rekao je Filipče medijima.

Rekao je da Vlada ima sistem u kojem preko Centralnog štaba odgovara na "apsolutno sve zahteve za putivanje pojedinaca koji treba da putuju u inistranstvo ili stranaca koji dolaze ili makedonskih gradjana koji se vraćaju".

Filipče je istakao da bi otvaranje granica Severne Makedonije trebalo da bude koordinirano sa susednim zemljama i da je zbog toga bio u Grčkoj i razgovarao o načinu prelaska granice, a sada čeka grčki odgovor na predloge koje je dao.

Ministar je rekao da bi trebalo zajednički naći rešenje za lakši prelazak granica, kako da se izbegnu gužve, da li će biti potrebni testovi i besplatno bolničko lečenje ako neko na putvanju oboli od korona virusa.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.