AAA

COVID-19 | 02.06.2020 19:15 > 02.06 19:20

Grčka obustavila avio-veze s Katarom zbog korona virusa, turizam kreće po planu


Grčka je objavila danas da je do 15. juna suspendovala avionske veze s Kataro zbog zaraze korona virusom medju putnicima jednog aviona koji je iz Dohe stigao u Atinu.

Dvanaest osoba od 91 u avionu "Katar ervejza" koji je u ponedeljak sleteo u Atinu, testirano je pozitivno, saopštila je Služba za civilnu zaštitu.

Medju osobama koje su testirane pozitivno bilo je devet državljana Pakistana koji žive u Grčkoj, dvoje Grka koji žive u Australiji i jedan član grčko-japanske porodice.

Oni su stavljeni u karantin na dve nedelje u jednom hotelu, navodi se u saopštenju.

Posle postepenog popouštanja mera izolacije u Grčkoj od 4. maja, turistička sezona zvanično treba da počne 15. juna uz ponovno otvaranjem hotela i uspostavljanje redovnih medjunarodnih letova iz regiona koji su najmanje pogodjeni pandemijom.

Grčka je u petak objavila da 15. juna otvara aerodrome Atine i Soluna za turiste iz 29 zemalja, od kojih oko 15 iz EU.

Od 15. do 30. juna avioni će moči da slete samo na ta dva aerodroma. Drugi, regionalni aerodromi u Grčkoj i aerodromi na ostrvima će početi da rade tek 1. jula.

Računa se da turistička industrija i prateće delatnosti stvaraju oko 20 odsto BDP-a Grčke.

Grčka je manje pogodjena pandemijom od svojih evropskih partnera, i do sada je imala oko 3.000 zaraženih korona virusom i 180 smrtnih ishoda.

Ministarstvo zdravstva je danas saopštilo da je počelo, na dobrovoljnoj bazi, testiranje na antitela osoblja u bolnicama i zdravstvenim centrima. U maju je  od američke farmaceutske kompanije Ebot (Abbott) nabavljeno 200.000 testova za Kovid-19.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.