AAA

COVID-19 | 04.06.2020 23:00 > 04.06 23:00

U većini italijanskih regiona manje od pet novozaraženih korona virusom


Italija je objavila da je u toj zemlji registrovano još 177 osoba zaraženih korona virusom, što je najmanje dnevno povećanje broja inficiranih od 26. februara.

Vlasti su večeras objavile da je u većini od 20 italijanskih regiona zaraza u prethodna 24 časa potvrdjena kod manje od pet osoba, a da je pet regiona imalo dvocfren broj novozaraženih.

Lombardija, epidemijom najteže pogodjen region, registrovala je 84 zaražene osobe, znatno manje nego prethodnog dana.

Broj mrtvih od posledica zaraze korona virusom povećan je za 88, na 33.689. Više mrtvih od Italije i dalje imaju jedino SAD i Velika Britanija.

Prema zvaničnim podacima, zaraza korona virusom do sada je u Italiji potvrdjena kod više od 234.000 osoba, a više inficiranih ima svega pet država.

Stručnjaci navode da je stvaran broj zaraženih u Italiji sigurno veći, pošto su testirani samo ljudi koji su u bolnicama, oni koji imaju ozbiljne simptome i oni koji su bili u kontaktu s nekim ko je inficiran.

U Bergamu u Paviji, žarištima infekcije, stopa smrtnosti je u aprilu bila više nego dva puta veća u odnosu na prosek u prethodnih pet godina, a u Milanu oko dva puta veća.

Italija je ukinula sve mere koje su se odnosile na zabranu kretanja.

Zaraza korona virusom potvrdjena je širom sveta kod više od 6,6 miliona ljudi, od kojih je umrlo više od 391.000.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.