AAA

COVID-19 | 02.07.2020 18:00 > 02.07 18:00

Večeras u Beogradu uvodjenje novih epidemioloških mera, stižu i kazne

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, izjavio je da večeras treba očekivati uvodjenje novih epidemioloških mera u glavnom gradu.

Te mere, koje kako je rekao, treba da zaštite zdravlje gradjana ali i ekonomiju.
Nikodijević je za RTS rekao da gradski Krizni štab na današnjoj sednici nije razmatrao uvodjenje vanredne situacije u Beogradu zbog porasta broja novoinficiranih prethodnih dana.

"Morate imati poseban osećaj za donošenje mera u Beogradu. Moramo zaštititi živote, ali ne smemo ugroziti privrednu aktivnost. Konačnu odluku doneće struka u razgovoru sa predsednikom Srbije", kazao je Nikodijević.

Dodao je da 96 odsto putnika u vozilima Gradskog saobraćajnog preduzeća nosi zaštine maske, što je, po njegovim rečima, "fantastičan rezultat" za Beograd i Srbiju uopšte.

Ukazao je da će "četiri odsto neodgovornih gradjana" koji ne nose maske čime "ugrožavaju i sebe i onih 96 odsto koji poštuju mere", bit "sankcionisani ako budu nastavili da ne poštuju mere".

"Mi, kao Grad Beograd, ne možemo da kažnjavamo, ali će se to raditi u saradnji sa sanitarnom inspekcijom Ministarstva zdravlja koja je u tom slučaju nadležna", naveo je Nikodijević.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.