AAA

COVID-19 | 03.07.2020 10:45 > 03.07 12:20

Vlada usvojila nove mere za Beograd, kazna za nenošenje maske 5.000 dinara


Vlada Srbije danas je donela nove mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa u Beogradu, a njima je ograničen rad ugostiteljskih objekata, ograničeno je okupljanje ljudi i propisano obavezno nošenje zaštitnih maski.

U saopštenju se navodi da se ograničava rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, od 23.00 časova do 6.00 časova narednog dana.
U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara.

Takodje, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u medjugradskom prevozu, dodaje se u saopštenju.

Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara za svakoga ko bude kršilo ovu meru.

Vlada je takodje donela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi.

Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

Sve mere za Grad Beograd važe naredne dve sedmice, odnosno do 18. jula.

"Vlada Srbije još jednom apeluje na sve gradjane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih", naglašeno je u saopštenju.Proglašena vanredna situacija u Beogradu


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštio je da je danas proglašena vanredna situacija u glavnom gradu zbog epidemije korona virusa.

Vesić je za Pink rekao da to znači da će Vlada Srbije moći da donosi odluke o merama za borbu protiv epidemije na teritoriji glavnog grada.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.