AAA

COVID-19 | 03.07.2020 17:40 > 03.07 17:40

Pastor: Dvoje zaraženih u Skupštini Vojvodine, N1: I dva člana Pokrajinske vlade

 Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je danas izjavio da su preduzete sve obavezne epidemiološke, zdravstvene i zakonske mere povodom toga što je dvoje zaposlenih u pokrajinskom parlamentu pozitivno testirano na korona virus, a mere su preduzete i prema osobama s kojima su te osobe kontaktirale.

"Iz razloga prevencije, u Skupštini Vojvodine sprovedene su i mere dodatne zaštite u odnosu na sve ostale zaposlene, kako bi se obezbedio neophodni proces rada, a mogućnost širenja zaraze svela na minimum", naveo je Pastor u saopštenju.
Dodao je da će pokrajinska skupština i dalje biti u stalnom kontaktu s nadležnim zdravstvenim institucijama i preduzimati sve mere da bi se obezbedila zaštita zdravlja svih zaposlenih.

Po njegovim rečima, od samog početka epidemije u Srbiji, u Skupštini Vojvodine svakodnevno i bez prestanka obavlja se redovna dezinfekcija radnih prostorija i opreme, postavljene su "dezobarijere" na ulazima u zgradu, obavezno se meri temperatura svih koji ulaze, obavezna je dezinfekcija ruku, dele se maske, postavljena su obaveštenja o neophodnosti držanja rastojanja medju ljudima.

Televizija N1 danas je objavila da su dva člana Pokrajinske vlade pozitivna na korona virus, i da zaraženih ima i medju zaposlenima u tom telu.

U Pokrajinskoj vladi nisu želeli da saopšte ko su inficirani sekretari, navodeći da to bez njihovog odobrenja ne mogu učiniti.

Svi njihovi i kontakti zaraženih službenika su u obaveznoj samoizolaciji, kazali su iz Pokrajinske vlade za N1.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.