AAA

COVID-19 | 05.07.2020 21:20 > 05.07 21:20

Grčka granica zatvorena za gradjane Srbije do 15. jula, moguće produženje zabrane


Grčka je odlučila da privremeno zatvori granicu za srpske državljane, od sutra do 15. jula, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je agenciji Beta da će granica za državljane Srbije biti zatvorena od sutra u 6.00.
Grčka vlada je saopštila da će zabrana ulaska trajati do 15. jula i da može da bude produžena.

Turisti iz Srbije koji se sada nalaze u Grčkoj moći će da ostanu u toj zemlji do kraja aranžmana.

Vlada Grčke pomno prati situaciju razvoja pandemije u EU i svuda u svetu, rekla je portparolka Aristotelija Peloni, preneo je Radio Slobodna Evropa navode agencije ANA.

"Prema najnovijim epidemiološkim podacima, odlučeno je da srpskim državljanima privremeno bude zabranjen ulazak u Grčku od 6. jula u 6.00 do 15. jula. Vlada u saradnji s nadležnim službama analizira i procenjuje situaciju kako bi otvaranje zemlje za strane posetioce u Grčkoj proteklo bez štete po javno zdravlje", rekla je Peloni.

Grčka je 1. jula otvorila granicu za gradjane Srbije i drugih zemalja, posle čega je jedan broj srpskih turista otišao na letovanje u tu zemlju.

U Srbiji je u medjuvermenu počeo da raste broj zaraženih i umrlih od posledica korona virusa, a u više srpskih gradova proglašena je vanredna situacija.

Grčka je objavila da je u prethodna 24 časa registrovala još devet zaraženih korona virusom i da nije bilo smrtnih ishoda od posledica te infekcije.

Od devet novozaraženih, sedam su strani turisti koji su testirani po ulasku u zemlju, navodi Asošiejted pres.

Dan ranije, Grčka je prijavila 25 novoinficiranih, od kojih su osam strani turisti.

U Grčkoj je zaraza do sada potvrdjena kod više od 3.500 osoba, od kojih su umrle 192.

Najčitanije sada

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.