AAA

COVID-19 | 10.07.2020 20:25 > 10.07 20:25

Nezavisni sindikat zdravstva upozorava da situacija sa korona virusom otima kontroli

Nezavisni sindikat zdravstva Kosova (NSZK) upozorio je danas da situacija sa COVID-19 otima kontroli i to zbog politike nekih stranaka.

"Poštovani građani Republike Kosovo, pred kolapsom zdravlja, želeli bismo da vas obavestimo da situacija izlazi iz kontrole i to zahvaljujući prljavoj politici svih političkih stranaka. Sve ove birokratske akcije, vlasti i opozicije u ime takozvanih zakona eskaliraju lošu situaciju sa COVID-19. U ovoj situaciji, NSZK još jednom apeluje da se poštuju preporuke zdravstvenih radnika, Nacionalnog instituta javnog zdravstva, ljudi koji su direktno uključeni u borbu protiv pandemije, a ne da slušaju ad-hoc komisije formirane od strane politike", navodi se u saopštenju.
NSZK se obraća i ministru zdravlja Kosova, Amendu Zemaju ističući da nema nikakvog političkog opravdanja za ovakvu situaciju.

Nezavisni sindikat zdravstva Kosova podvlači da, ukoliko ne bude zajedničkog delovanja vlade i opozicije u odnosu na pandemiju COVID-19, "mi ćemo biti Vuhan Balkana".

NSZK preporučuje da se hitno poveća broj testova, da se vrše testovi u opštinama i privatnim institucijama, da se udvostruči budžet za zdravstvo, da se stimuliše novo zapošljavanje zdravstvenih radnika.

"Treba da slušate samo i samo uputstva zdravstvenih radnika. Ako toga nema, zdravstveni radnici ne preuzimaju nikakvu zakonsku odgovornost u daljem toku eventualnog pogoršanja situacije“ kaže se u pozivu NSZK, dok je predsednik ovog sindikata Bljerim Sulja pozvao građane Kosova da umesto kafe svoje prijatelje časte maskama i tako doprinesu uspehu u borbi protiv pandemije korona virusa.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.