AAA

COVID-19 | 12.07.2020 13:45 > 12.07 13:45

Madjarska za Srbiju uvodi karantin zbog korone, nove restrikcije za više zemalja

Madjarska vlada objavila je danas da ponovo uvodi restrikcije za ulazak osoba iz zemalja gde se stopa infekcije korona virusom smatra umerenom ili visokom, uključujući i za Srbiju koja ulazi u kategoriju zemalja sa umerenom zarazom i čijim državljanima se uvodi dvonedeljni karantin.

"Vidimo neke zabrinjavajuće znake o povećanju broja slučajeva u susednim zemljama, Evropi i svetu", rekao je Gergelji Guljaš, šef kabineta premijera Viktora Orbana.
Zemlje će biti svrstane u "crvenu" i "žutu" kategoriju.

Madjari i stranci koji dolaze iz zemalja u "žutoj" kategoriji, gde su uključeni, izmedju ostalih, Bugarska, Portugal, Rumunija, Švedska, Britanija, Rusija, Srbija, Japan, Kina i SAD, moraće da idu u karantin na dve nedelje ali će moći da izadju iz karantina ako budu dobili negativan test na virus, jedan u slučaju Madjara, dva negativna u razmaku od 48 sati za strance.

Guljaš je rekao da će iz zemalja u "crvenoj kategoriji" biti dozvoljen samo ulazak madjarskih državljana.

U te zemlje su uključeni Albanija, Ukrajina, Belorusija, takoreći cela Azija, Afrika i Južna i Centralna Amerika. Madjarski državljani koji dodju iz tih zemalja moraće da budu u karantinu dve nedelje, ali će moći da izadju ranije ako dobiju dva negativna rezultata na virus u razmaku od 48 sati.

On je rekao da će nove mere koje stupaju na snagu u sredu biti preispitivane jednom nedeljno.

Madjarska je zabeležila pet novih slučajeva zaraze korona virusom u poslednja 24 časa, bez novih smrtnih slučajeva. Ukupno su u toj zemlji registrovana 4.234 zaražena i 595 smrtnih slučajeva.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.