AAA

COVID-19 | 16.07.2020 13:50 > 16.07 13:50

U Vojvodini još dve osobe umrle od korona virusa, Novi Sad najugroženiji

U prethodna 24 časa u Vojvodini su umrle dve osobe od posledica infekcije korona virusom i aktivan je još 1.621 slučaj, rečeno je danas na konferencije za novinare u Pokrajinskoj vladi.Navedeno je da je iz Dečje bolnice u Novom Sadu dvoje od četvoro hospitalizovane dece otpušteno na kućno lečenje.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kazao je da je epidemiološko stanje u Vojvodini nepovoljno jer kako je naveo, i dalje postoji dnevni porast broja osoba obolelih od korona virusa, po čemu je Novi Sad najugroženiji.
"U Kliničkom centru Vojvodine trenutno su smeštena 254 pacijenta od kojih je 161 iz Novog Sada”, rekao je Mirović.

Naveo je su obezbedjeni medicinska oprema i PCR-aparati za testiranje uzoraka u gotovo svim zavodima za javno zdravlje u Vojvodini.

Pored testiranja u Instititu za javno zdravlje Vojvodine i Kliničkom centru Vojvodine, testiranje može obaviti u Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Pančevu, Kikindi i Sremskoj Mitrovici.

"Na rezultate testiranja u Vojvodini ne čeka se duže od dvadeset četiri časa", kazao je Mirović.

Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine Vladimir Petrović kazao je da se testiranje u tom institutu vrši bez prekida, ali da je, s obzirom na povećan broj obolelih, obustavljeno testiranje putnika na lični zahtev koje se obavljalo vikendom.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.