AAA

COVID-19 | 26.07.2020 10:45 > 26.07 10:46

Rešenje epidemije pojava vakcine, kolektivni imunitet nije rešenje

Infektolog Mijomir Pelemiš izjavio je danas da sticanje kolektivnog imuniteta nije rešenje, već je kao rešenje ocenio pojavu vakcine, kako je naveo, ukoliko korona virus sam ne iščezne.

Pelemiš, koji je član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19, za televiziju Prva je kazao da je sticanje kolektivnog imuniteta rizik, navodeći da nije moguće oceniti kako će se virus manifestovati kod svakog pojedinca.

Prema njegovim rečima, nije moguće utvrditi koliko dugo se virus zadržava u organizmu nakon što osoba preleži korona virus.

Govoreći o poštovanju trenutnih mera i preporuka, Pelemiš je naveo da se mere još uvek ne poštuju u dovoljnoj meri ali da gradjani postaju disciplinovaniji.

"Srbija je kompletno žarište, mi ne znamo ko ima prisutan virus a ko ne. Mi bismo to znali kada bismo testirali sve stanovnike Srbije, ali to je neizvodljivo", rekao je infektolog i dodao da virusa ima pogotovo u zatvorenom prostoru.

On je ukazao da u je svakom mestu u Srbiji prisutan korona virus i da gradjani treba da spreče širenje bolesti poštovanjem svih mera i preporuka republičkog Kriznog štaba.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.