AAA

COVID-19 | 11.08.2020 12:40 > 11.08 12:40

Majka i troje dece pokušali da udju u avion u Skoplju iako su kovid pozitivni

Majka je sa troje dece pokušala je da udje u avion na skopskom aerodromu, iako je znala da su svi zaraženi korona virusom, objavio je danas portal "Sakam da kažam".

Kako se navodi, ta majka i troje dece testirali su se u jednoj privatnoj klinici i dobili pozitivne rezultate na kovid-19, ali nisu poslušali epodemiologe da se samoizoluju, već su pokušali da odlete sa aerodroma u Skoplju.
Komisija za zarazne bolesti je upozorila vazduhoplovne vlasti i ta četvoročlana porodica je zaustavljena u nedelju pre nego što je ušla u avion.

Taj incident na Medjunarodnom aerodromu Skoplje desio se nakon što je u Turku u Finskoj sleteo avion iz Skoplja u kojem su, od 157 dobrovoljno testiranih putnika, 24 bila pozitivna na korona virus.

Finske vlasti su otkrile da su letovi iz Skoplja i Bukurešta glavni izvori novih slučajeva korona virusa u Finskoj i ta zemlja planira da uvede obavezno testiranje putnika, navodi makedonski portal.

U Komisiji za zarazne bolesti Severne Makedonije kažu da se najčešće radi o iseljenicima, od kojih većina ima dvojno državljanstvo ili bugarski pasoš, a dolaze zbog svadbi i drugih porodičnih proslava i zatim se vraćaju na posao u zapadnu Evropu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.