AAA

COVID-19 | 13.08.2020 10:00 > 13.08 10:00

DW: Najviše zaraženih na nemačkom auto-putu A3 kojim dolaze putnici iz regiona Zapadnog Balkana


Na stanicama za testiranje na nemačkim auto-putevima najveći procenat zaraženih Kovidom-19 ustanovljen je na odmoralištu auto-puta A3 kojim u Nemačku uglavnom stižu putnici iz regiona Zapadnog Balkana.


Kako prenosi Dojče vele (Deutsche Welle), oko 2,4 odsto testova u Centru za testiranje na odmaralištu auto-puta A3 Donautal-Ost (Dunavska kotlina Istok) je pozitivno.
Otkako je otvoren Centar za testiranje, 16.856 putnika je dozvolilo da im se uzme bris. Od toga je 410 bilo pozitivno.
Na odmorištu Hohfeln, na auto-putu A8, manji je procenat zaraženih (1,2 odsto), a još manje ih je na odmaralištu Intal-Ost, na auto-putu A93 (0,4 odsto).

Na auto-putu A8 je testirano 11.509 osoba, a zaraženih je bilo 137, dok je na A93 od 7.285 testova na prisustvo korona virusa, 32 njih bilo pozitivno.

List Zidojče cajtung preneo je izjavu bavarske ministarke zdravstva Melani Huml, prema kojoj se velika razlika u procentu zaraženih objašnjava time da Stanicu za testiranje na auto-putu A3 "u velikoj meri koriste putnici iz zemalja Zapadnog Balkana".

Novinar tog dnevnog lista podseća da su za čitav niz država iz tog regiona kao što su Srbija i Bosna i Hercegovina još uvek na snazi upozorenja Ministarstva spoljnih poslova Nemačke gradjanima da ne putuju u te zemlje zbog povećanog rizika od infekcije.

Poslednjih dana u Nemačkoj se ponovo beleži rast broja novozaraženih.

Zidojče cajtung prenosi da se u Baravrskoj najavljuju pojačane kontrole obaveznog nošenja zaštitne maske i fizičkog odstojanja od 1,5 metara, kao i pojačano prisustvo policije na šetalištima, kupalištima i javnim parkovima, naveo je Dojče vele.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.