AAA

COVID-19 | 14.08.2020 18:55 > 14.08 18:55

Bor dva dana bez inficiranih, sledeće nedelje o ukidanju vanredne situacije

Na teritoriji grada Bora poslednja dva dana nema zaraženih osoba korona virusom, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje "Timok" iz Zaječara.

Direktorka Doma zdravlja Vesna Radosavljević izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare da rezultati 59 testiranih osoba pokazuju da nijedan nije bio pozitivan.
Prema njenim rečima, u medjuvremenu se oporavilo osam osoba, i trenutno je zaraženo njih 28. Jedan 70-godišnji pacijent upućen na dalje lečenje na Infektivnu kliniku u Nišu, dok su ostali sa lakšom kliničkom slikom i nalaze se na adekvatnoj terapiji.

Direktor Opšte bolnice u Boru Goran Joksimović rekao je da se u toj ustanovi na Grudnom odeljenju trenutno nalazi 12 pacijenata, od kojih je troje pozitivno, dok se za sedmoro čekaju rezultati testiranja.

Rečeno je da se u kovid ambulanti beleži konstantan pad broja pregleda pacijenata sa sumnjom na ovu virusnu infekciju i uglavnom se radi o kontrolnim pregledima.

Prema saznanjima agencije Beta, zbog povoljnih rezultata očekuje se da će se na dnevnom redu sastanka Kriznog štaba naredne nedelje, razmatrati mogućnost ukidanja vanednog stanja u Boru.

To bi značilo normalizaciju rada ugostiteljskih objekata, uz preporuke nošenja zaštitne maske u zatvorenim prostorima.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.