AAA

COVID-19 | 15.08.2020 12:35 > 15.08 12:35

U Nišu se smanjuje broj kovid bolnica i ambulanti

Gradjani Niša sa simptomima korona virusa od danas će se javljati isključivo lekarima u kovid ambulanti u centralnom objektu Doma zdravlja u Nišu, dok je kovid ambulanta u Duvaništu privremeno zatvorena zbog čišćenja i dezinfekcije, saopštila je ta zdravstvena ustanova.

Ambulanta u Duvaništu je skoro od samog izbijanja epidemije korona virusa bila u kovid statusu, a odluka o njenom zatvaranju doneta je nakon što je broj obolelih u Nišu počeo konstantno da pada.
Zbog smanjenja broja obolelih od korona virusa juče je zatvorena i kovid bolnica na Klinici za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju.

Prethodno je na Klinici za infektivne bolesti privremeno obustavljen prijem pacijenata na bolničko lečenje, zbog rekonstrukcije i čišćenja.

U kovid sistemu u Kliničkom centru Niš trenutno se nalaze još Klinika za pulmologiju i deo novog Kliničkog centra.

Broj hospitalizovanih u Kliničkom centru Niš, posle više od mesec dana, juče je bio manji od 200.

Prema podacima te zdravstvene ustanove u kovid bolnicama KC Niš na lečenju je 189 pacijenata, a pet pacijenata je u veoma teškom stanju, priključeni su na respirator.

Podaci Doma zdravlja u Nišu pokazuju da broj pacijenata koji se javlja na pregled zbog sumnje na korona virus konstantno pada počev od 3. avgusta.

Broj obolelih u kovid ambulantama poslednjih dana pao je ispod 200, s tim što se manje od trećine pacijenata javlja zbog prvog pregleda.

Najveći broj pacijenata u poslednjih mesec dana u kovid ambulanti niškog Doma zdravlja zabeležen je 13. jula, čak 564, a potom 17. jula – 553.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.