AAA

COVID-19 | 16.09.2020 08:15 > 16.09 08:15

Svi pacijenti smešteni u bolnice u Nikšiću, Opšta bolnica puna

Šef kriznog medicinskog štaba dr Nermin Abdić izjavio je da su, nakon medicinske obrade, svi pacijenti koji su tokom dana čekali, zbrinuti u Opštoj bolnici u Nikšiću i kovid odeljenju bolnice Brezovik.

"Svi pacijenti koji su pregledani, a za koje je procenjeno da je potrebna hospitalizacija, smešteni su večeras u opštu bolnicu Nikšić i na kovid odeljenje u Brezoviku", kazao je Abdić za Pobjedu.
U nikšićkoj Opštoj bolnici, koja je kovid centar za severozapadni deo Crne Gore, popunjeni su svi kapaciteti, saopšteno je večeras. U bolnici za plućne bolesti u Brezoviku kod Nikšića je u medjuvremenu otvorena nova zona tako da je nastavljen prijem kovid pacijenata.

U Crnoj Gori drastično svakodnevno raste broj zaraženih od korona virusa tako da je danas registrovan još 161 slučaj, a preminule su dve osobe.

Abdić je večeras sa ekipom iz Kriznog medicinskog štaba obišao zdravstvene ustanove u Nikšiću.

Kako je za portal Onogošt ranije kazala direktorica te ustanove, Gordana Reljić, u Brezoviku je otvorena nova zona i za poslednjih nekoliko sati primljena su 23 pacijenta.

"Prijem u bolnici Brezovik traje već nekoliko sati, na putu je još pet pacijenata iz Opšte bolnice Nikšić. Kompletna prva zona planirana za kovid pacijente je popunjena. Otvorena je nova zona i neće nedostajati kapaciteta. Svi pacijenti će biti primljeni", uverava Reljić.

Rodbina inficiranih okupila se noćas isped Internog odeljenja i tvrde da članovi njihovih porodica celi dan čekaju da budu smešteni na bolničko lečenje.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.