AAA

COVID-19 | 18.09.2020 17:05 > 18.09 17:05

U Srbiji još jedna osoba umrla od korona virusa, 62 novozaražene


U poslednja 24 sata u Srbiji je od bolesti KOVID-19 umrla još jedna osoba, a novozaraženih korona virusom su 62 osobe.

Testirano je 7.411 uzoraka, a na respiratorima je 20 pacijenata, rekla je novinarima Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktorke Instituta Srbije za javno zdravlje "D Milan Jovanović Batut".
Ona je na konferenciji za novinare Kriznog štaba Vlade upozorila da je sada, ako se pogleda učestalost oboljevanja, rizik od zaražavanja u Crnoj Gori još veći nego što je bio prethodne nedelje.

"Trenutno je (u Crnoj Gori) 25 puta veći rizik nego u našoj zemlji (Srbiji), a ako gledamo poredjenje stope mortaliteta koje izražavaju rizik od umiranja, 14 puta je veći u Crnoj Gori u odnosu na našu zemlju", navela je Kisić Tepavčević.

Pošto se završila treća nedelja od početka školske godine, a nastava teče kako je i planirano, rekla je da je u osnovnim školama koronavirus potvrdjen kod 33 učenika i 17 nastavnika, a u srednjim školama zaraženo je 16 učenika i četiri profesora.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da sistem nadzora pridošlica iz inostranstva, koji stupa na snagu danas u 18.00 časova, "nije napravljen da bilo kome smeta, već da bude na korist svima nama".

"U Beogradu pouzdano tvrdim već imamo pojave oboljevanja povratnika" iz inostranstva, rekao je Kon i dodao da su to oni koji su došli iz Crne Gore, Turske, Egipta.

O eventualnim kaznama za prekršioce mera nadzora po dolasku u Srbiju, na konferenciji Kriznog štaba za novinare je rečeno da je za te ljude "najveća kazna da se zaraze i da prenesu virus svojima najbližima".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.