AAA

COVID-19 | 23.09.2020 22:35 > 23.09 22:35

Netanjahu insistira na ponovnom uvodjenju oštrih mera u borbi protiv korona virusa

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu insistirao je danas na ponovnom uvodjenju oštre zabrane kretanja u borbi protiv korona virusa, dok epidemija ne pokazuje znake slabljenja u toj zemlji.

Netanjahu je upozorio gradjane da su teške mere neophodne, tokom pauze burne sednice kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.
Članovi tog tela su navodno duboko podeljeni oko toga da li nove mere treba da se odnose i na masovne antivladine demonstracije čiji učesnici nedeljama zahtevaju ostavku Netanjahua.

"Situacija je teška. Nemamo drugog izbora nego da donesemo teške odluke i tako ćemo spasiti živote", rekao je Netanjahu u video poruci.

Kada je epidemija počela pre šest meseci, Izrael je dobijao brojne pohvale iz sveta zbog brze reakcije i oštrih mera, koje su uključivale zatvaranje granica i opštu zabranu kretanja.

Medjutim, ekonomija je prebrzo ponovo otvorena i virus se uskoro vratio.

Izraelske vlasti su danas prijavile 6.948 novih slučajeva infekcije, što je rekordan broj novozaraženih u jednom danu u toj zemlji.

Ta zemlja sa devet miliona ljudi sada je medju državama s najvećim brojem potvrdjenih infekcija po glavi stanovnika.

U teškom stanju je 658 obolelih, a lekari upozoravaju da su bolnice blizu potpune popunjenosti.

Zaraza korona virusom potvrdjena je u Izraelu kod više od 200.000 ljudi, od kojih je umrlo 1.317.

Prema istraživanju čiji su rezultati objavljeni danas, svega 27 odsto Izraelaca ima poverenja u Netanjahua kad je reč o borbi protiv korona virusa.

U aprilu mu je verovalo 57,5 odsto anketiranih.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.