AAA

COVID-19 | 17.10.2020 16:00 > 17.10 16:00

Nemačka će izdvojiti više od 500 miliona evra za preživele u Holokaustu


Nemačke vlasti će izdvojiti više od pola milijarde evra za pomoć onima koji su preživeli Holokaust, a koji su posebno u opasnosti da budu zaraženi korona virusom u svetu.

Nemačko Ministarstvo finansija postiglo je dogovor o tome sa udruženjem jevrejskih organizacija Klejms konferens (Claims Conference), naveli su Frans presu izvori bliski ministarstvu.
"Nemačka treba u vreme pandemije korona virusa da posebno snosi svoju istorijsku odgovornost prema žrtvama progona nacističkog režima", izjavio je neimenovani portparol nemačkog ministarstva.

Oko 240.000 žrtava nacističkog progona danas živi širom sveta i oni bi trebalo za period od dve godine da dobiju do 2.400 evra pomoći.

"Nemačka savezna vlada je svesna ogromne patnje koju su pretrpele žrtve nacističke nepravde i da to ne može da bude nadoknadjeno novcem ili drugom vrstom pomoći", navelo je ministarstvo.

Tu inicijativu treba još da potvrdi donji dom nemačkog parlamenta Bundestag.

Mnogi od onih koji su preživeli patnje u nacističkim koncentracionim logorima imaju više od 80 godina i oni su zbog korona virusa više ugroženi, ne samo zbog godina, već od posledica boravka u tim logorima gde je nekima hronično ugroženo zdravlje.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.