AAA

COVID-19 | 19.10.2020 19:00 > 19.10 19:00

Palestinski zvaničnik oboleo od kovid-19 u kritičnom stanju

Palestinski zvaničnik visokog ranga Saeb Erekat je u kritičnom stanju i diše uz pomoć respiratora pošto mu se zaraza korona virusom pogoršala u noći izmedju nedelje i ponedeljka, saopštila je danas izraelska bolnica Hadasa u kojoj se leči.


Kako je navedeno, Erekatov slučaj je posebno težak zbog njegovih ranijih zdravstvenih problema, uključujući transplantaciju pluća u SAD pre tri godine.
Njegov imuni sistem je slab i uz kovid-19 ima bakterijsku infekciju.

Taj šezdesetpetogodišnji generalni sekretar Izvršnog komiteta Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) je pod sedativima i lekari se konsultuju sa medjunarodnim ekspertima kako najbolje da pomognu tako teško obolelom pacijentu.

Erekat je u poslednje tri decenije bio glavni palestinski pregovarač, a takodje i jedan od glavnih savetnika pokojnog palestinskog lidera Jasera Arafata i sadašnjeg palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

Studirao je medjunarodne odnose i političke nauke u San Francisku, a doktorirao na Univerzitetu Bradford u Velikoj Britaniji.

On je prebačen u bolnicu Hadasa u nedelju na molbu Palestinske uprave uprkos odluci Palestinaca početkom ove godine da prekinu veze s Izraelom u znak protesta zbog obećanja jevrejske države da će početi aneksija delova okupirane Zapadne obale na osnovu bliskoistočnog plana predsednika SAD Donalda Trampa.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je u medjuvremenu zamrznuo taj plan.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.