AAA

COVID-19 | 26.10.2020 21:45 > 26.10 21:45

Mitropolit Amfilohije se oporavlja

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i dalje je na bolničkom lečenju u Kliničkom centru Crne Gore gde se oporavlja od upale pluća izazvane korona virusom, saopšteno je danas iz Mitropolije crnogorsko primorske.

Mitropolit Amfilohije se, kako je navedeno u saopštenju, oporavlja planiranom dinamikom, i svi nalazi su u poboljšanju pa je u procesu postepeno smanjivanje nivoa kiseonika, čije se definitivno skidanje očekuje u narednim danima.
"Jedno od najčešćih pitanja koje se postavlja nakon saznanja da je mitropolit negativan na korona virus je kada se očekuje njegov izlazak iz bolnice. Lekari ističu da je u ovom momentu to nezahvalno prognozirati i da je za njih mnogo važnije da se trend oporavka nastavi u dobrom pravcu i postepeno kao i do sada. Mitropolit je dobrog opšteg stanja i vidan je svakodnevni napredak i u tom pogledu", istaknuto je u saopštenju.

Priroda bolesti i godine pacijenta i dalje su, kako je navedeno, faktori koji opominju na oprez i strpljenje, kao i na sagledavanje i praćenje situacije iz dana u dan.

"Dosadašnje iskustvo je pokazalo da je uspeh u lečenju veći ukoliko oporavak teče u konstantnom ali blagom i svakodnevnom progresu. Upravo takav je oporavak mitropolita Amfilohija. Mitropolit je pod stalnim lekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak. Na bolničkom lečenju se nalazi od 6. oktobra", precizirano je u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.