AAA

COVID-19 | 28.10.2020 22:10 > 28.10 22:10

U Francuskoj u petak ponovni karantin, škole će ostati otvorene

Francuska će od petka ponovo biti u karantinu u cilju sprečavanja drugog talasa koronavirusa, a karantin će trajati najmanje do 1. decembra, izjavio je večeras francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) i dodao da će škole ostati otvorene, javila je agencija Frans pres.

"Odlučio sam da se od petka ponovo uvedem karantin koji je (u proleće) stopirao virus. Ta mera se odnosi na celu teritoriju zemlje", rekao je Makron u televizijskom obraćanju.
Makron je rekao da će barovi, restorani i prodavnice sa sekundarnom robom biti zatvoreni od petka.

"Biće zatvoreni barovi, restorani i trgovinske radnje koje su prošlog proleća označene da prodaju sekundarnu robu", rekao je predsednik Francuske.

Prema njegovim rečima, ako se ništa ne učini postoji rizik od najmanje 400.000 dodatnih smrtnih slučajeva narednih meseci.

Radio Frans enfo (France Info) preneo je da će premijer Žan Kasteks (Jean Castex) sutra uveče održati konferenciju za novinare na kojoj će izneti detalje novog karantina.  

Prvi karantin u Francuskoj sa 67 miliona stanovnika uveden je 17. marta u jeku prvog talasa epidemije, a postepeno ublažavanje je počelo u prvoj polovini maja.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.