AAA

COVID-19 | 21.11.2020 12:05 > 21.11 12:05

Mediji: Od utorka, 24. novembra sedam novih mera za suzbijanje korona virusa

Vlada Srbije propisala je nove mere za suzbijanje korona virusa, koji će biti na snazi od utorka, 24. novembra, javljaju beogradski mediji.

Mere će na snazi biti deset dana, a najvažnija se tiče skraćenja radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.
Druga mera je obavezno korišćenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru i na otvorenom prostoru u svakoj situaciji kada se ne mogu izbeći medjuljudski kontakti.

Dodatno, zabranjena su sva javna okupljanja sa prisustvom više od pet osoba, takodje i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

"Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta od minimum 4 kvadratna metra po osobi", navedeno je na sajtu Blica.

Zahteva se omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta, a najavljuju se i stroge kontrole obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

Kontrola sprovodjenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi, takodje će biti pojačano.

Ove mere su oročene na period od deset dana, nakon čega će biti iznova razmotrene u svetlu kretanja epidemiološke situacije, naveli su mediji.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.