AAA

COVID-19 | 21.11.2020 14:20 > 21.11 14:20

Od utorka, 24. novembra sedam novih mera za suzbijanje korona virusa

Vlada Srbije usvojila je nove mere za suzbijanje korona virusa, koje će na snazi biti od utorka, 24. novembra, saopštila je Kancelarije za saradnju sa medijima.


Mere će, kako je danas saopšteno, na snazi biti deset dana, a one odredjuju skraćenja radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.
Druga mera je obavezno korišćenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru i na otvorenom prostoru u svakoj situaciji kada se ne mogu izbeći medjuljudski kontakti.

Dodatno, zabranjena su sva javna okupljanja sa prisustvom više od pet osoba, i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

"Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta odminimum 4 kvadratna metra po osobi", dodaje se u saopštenju.

Zahteva se omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta, a najavljuju se i stroge kontrole obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

Kontrola sprovodjenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi, takodje će biti pojačano.

Ove mere su oročene na period od deset dana, nakon čega će biti iznova razmotrene u svetlu kretanja epidemiološke situacije, navodi se u saopštenju.

"Vlada koristi i ovu priliku da još jednom zamoli i najsnažnije apeluje na sve gradjane da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugradjanima. Sve usvojene mere imaju za cilj isključivo očuvanje života i zdravlja gradjana", zaključuje se u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.