AAA

COVID-19 | 29.11.2020 20:35 > 29.11 20:35

Vučić: Prvi prijem pacijenata u kovid-bolnicu u batajnici za tri-četiri dana

Predsednik Srbije ALeksandar Vučić kazao je da će nova kovid-bolnica u Batajnici za tri ili četiri dana početi da prima prve pacijente, a da će da će taj medicinski centar najkasnije od petka ujutro moći da primi 800 pacijenata.

On je tokom obilaska radova na kovid-bolnici u Kruševcu naveo da se nada da će ta ustanova do 15. decembra početi sa prijemom pacijenata, a da će on svakako otpočeti najkasnije do 20. decembra.
"Nastavljamo izgradnju KCV, mnogih opštih  bolnica, ovde donosimo 15 respiratora, u Beogradu će biti 250 respiratora, popunjavamo te objekte najmodernijom mogućom opremom", kazao je Vučić.

On je dodao i da se Srbija suočava sa bezbroj problema, da gradnja u bolnica u kratkom roku nije jednostavan zadatak, kao i da se izvodjač radova po prvi put susreće sa velikim brojem zahteva neophodnih za izgradnju medicinskog centra.

Predsednik je kazao i da će vlasti prihvatiti svaku odluku koji će Krizni štab doneti na sutrašnjoj sednici, ali ih je zamolio da shvate da država "mora da isplati i penzije i plate".

"Ako zatvorimo sve u Srbiji, ne znam od čega ćemo moći bilo šta da platimo", naveo je Vučić.

Na kritike upućene epidemiologu Predraga Kona i ostatka Kriznog štaba, Vučić je rekao da gradjani uvek moraju da "pronadju nekog krivca", a da analiza stope mortaliteta u drugim državama ukazuje koliko su dobar posao uradili.

"Ljudi koji pokazuju snagu i karakter obično bude nelagodu kod drugih ljudi", kazao je Vučić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.