AAA

COVID-19 | 04.12.2020 20:20 > 04.12 20:20

Potpredsednik SAD Pens: Poverenje u vakcine važno za SAD

Potpredsednik SAD Majk Pens pokušava da podstakne poverenje Amerikanaca u vakcine protiv kovida-19 koje čekaju na odobrenje regulatora i distribuciju.

Pens je u glavnom kampusu američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) u Atlanti rekao danas da bi Uprava za hranu i lekove mogla da odobri prve vakcine u nedelji od 14. decembra i da bi prvi talas Amerikanaca mogao da bude vakcinisan u svih 50 američkih država u roku od 48 osati od tog odobrenja.
"Poverenje je jako važno", rekao je Pens dodajući da će to doprineti da dovoljno Amerikanaca dobije vakcinu i tako osigura maksimalnu efikasnost.

On je pozvao sve u javnom životu da istaknu poverenje u proces koji je doveo do toga da su vakcine stigle na domak masovne distribucije.

"Išli smo rekordnim tempom ali nismo ništa preskakali u ovome. Želimo da uverimo američki narod da nije bilo kompromisa oko bezbednosti ili efikasnosti pri razvijanju ove vakcine", rekao je Pens.

On je ovo izjavio dan pošto su bivši predsednici SAD Barak Obama, Bil Klinton i Džordž Buš rekli da bi bili spremni da dobiju vakcinu na televiziji da podstaknu poverenje.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.