AAA

COVID-19 | 17.01.2021 10:20 > 17.01 10:20

Djerlek: Očekujem dozvolu za kinesku vakcinu, sledeće nedelje pojačana vakcinacija

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Djerlek saopštio je da se za kinesku vakcinu koja je stigla u Srbiju, čeka dozvola Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, ali da je vakcina dobra i da on veruje da će biti dozvoljena.

On je rekao da je do subote u 20.00 vakcinisano oko 22.000 gradjana Srbije, a da se za vakcinaciju prijavilo oko 280.000 gradjana kojima je preporučio da prihvate prvu vakcinu koja je na raspolaganju.
"Vakcinacija u deset beogradskih Domova zdravlja i juče u još deset gradova prošla bez neželjenih dejstava, a sledeće nedelje nastavljamo pojačano", rekao je Djerlek i dodao da će u narednoj grupi biti priorititeno vakcinisani prosvetni radnici i novinari.

Državni sekretar smatra da je dobro što je Srbija jedina zemlja koja ima tri vakcine iz tri najjače zemlje sveta i najavio da pored kineske i Sputnjika, sutra u Srbiju stiže još oko 20.000 doza Fajzerove vakcine.

"Pored domova zdravlja planiramo otvaranje vakcinacionih pultova od beogradskog Sajma preko većine gradova, tu će raditi od tri do deset ekipa i očekujemo da bude vakcinisano od 50 do 100 ljudi na sat sledeće nedelje" rekao je Djerlek na RTS-u.

On je dodao da drugo polugodište sutra počinje normalno i bez straha, jer je kod školaraca i do sada bila slaba transmisija virusa.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.