AAA

COVID-19 | 28.01.2021 13:50 > 28.01 13:50

Vučić: Ugovorili smo 6,5 miliona vakcina ali ne možemo sve da dobijemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ljut i nervozan svaki put kada razmišlja o vakcinaciji jer je Srbija do sada ugovorila nabavku oko 6,5 miliona vakcina koje ne može da dobije u toj količini.

Nakon sastanka o operativnim sposobnostima Vojske Srbije, Vučić je rekao da su neke bogate zemlje uzimale i do šest puta više vakcina nego što imaju stanovnika, kao da su želele da vakcinišu "i sve kučiće i mačiće", a zbog toga ostale zemlje ne mogu da vakcinišu svoje gradjane.
"Ali izjalovio im se plan jer su se pojavile neke male zemlje, kao što je Srbija, koje su se snašle. Bukvalno su se snašle. A kada ih vidite da imaju šest put više doza nego stanovnika, sve vam se smuči. Ali šta da se radi može im se. Što kažu deca: 'Tako su u mogućnosti'", rekao je Vučić i dodao da će i Srbija da se potrudi da "tako bude u mogućnosti".

On je potvrdio najave premijerke Ane Brnabić da će u Srbiju sutra stići ukupno 40.000 vakcina Sputnjik V iz Rusije i najavio da će danas popodne imati nove razgovore "otvorenim i zaštićenim linijama" u kojima će pokušati da se nabave nove doze vakcina.

Vučić je rekao da je samo juče vakcinu primilo 53.000 ljudi a da je na spisku prijavljenih više od 700.000 gradjana.

"Ali borićemo se, stizaće. Nemojte da brinete", rekao je on i dodao da će uskoro stići izmedju 9.000 i 11.000 doza vakcine proizvodjača Fajzer, zatim u februaru još 41.000 komada istog proizvodjača a da će zamoliti i Kinu da pošalje još svojih vakcina.

On je ponovio da će svi gradjani koji su već primili jednu vakcinu imati obezbedjenu i drugu istog proizvodjača, odnosno da se neće dešavati kao u nekim zemljama da se gradjani vakcnišu samo jednom dozom.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.