AAA

COVID-19 | 08.02.2021 09:05 > 09.02 08:13

Tiodorović: Popuštanje mera kada bude trocifreni broj novoinficiranih

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je da bi popuštanje protivepidemijskih mera moglo da nastupi kada se dnevni slučajevi zaraze spuste na "trocifreni broj".

Tiodorović je za list Blic kazao da trenutno u Srbiji ima izmedju 1.600 i 2.000 novozaraženih i ocenio da je to visok broj, a da situacija može biti nazvana "stabilno lošom".

"Mnogo sporije ide opadanje nego što smo očekivali jer smo prošli dosta dobro tokom praznika, ali nema nekog značajnog pada i ako bismo popustili sa merama to bi bilo rizično", naveo je Tiodorović.

Kako je dodao, utakmica Zvezde i Milana bila bi "veliki podsticaj za povećanje obolelih", ukoliko bi prisustvovali navijači tom dogadjaju.

Prema njegovim rečima, popuštanje mera je poželjno iz ekonomskih razloga ali bi ugrozilo aktuelnu epidemiološku situaciju.

"Uslužne delatnosti su u teškoj situaciji i mi razumemo da je njima potrebno da mere budu relaksiranije, ali je u ovom trenutku važno održati da brojevi ne rastu", rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima iako je ograničen rad restorana i kafića, ljudi sede unutra bez maske, ne drži se fizičko rastojanje ni napolju, ima okupljanja.

"Da nije tog kućnog okupljanja i tih kućnih žurki, mi bismo imali broj 500 (zaraženih)", kazao je Tiodorović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.