AAA

COVID-19 | 04.03.2021 09:25 > 04.03 09:25

Epidemiološka situacija u Nišu preti da predje u katastrofalnu

Štab za vanredne situacije grada Niša ocenio je da je epidemiološka situacija u tom gradu vanredna sa pretnjom da predje u katastrofalnu i da se od početka epidemije beleži najoštriji rast broja zaraženih korona virusom.

U sapštenju objavljenom kasno sinoć rečeno je da je štab odlučio da naredna dva vikenda buvlja pijaca i auto pijaca budu zatvorene.
Gradski štab je, kako je navedeno, naložio nadležnim službama rigoroznu kontrolu i nadzor u poštovanju propisanih epidemioloških mera – pojačan rad Komunalne milicije i komunalnih inspektora uz asistenciju pripadnika Policijske uprave.

Naloženo je takodje da Javno komunalno preduzeće "Gorica" preduzme sve mere epidemiološke zaštite tokom predstojećih Zadušnica zabranjeno je okupljanjanje više od pet osoba na otvorenom, obavezno je držanje fizičke distance ili obavezno nošenje maske.

Javno komunalnom preduzeću "Tržnica" naloženo je poštovanja epidemioloških mera na zelenim pijacama i kvantaškoj pijaci, a Direkciji za javni prevoz preduzimanje rigoroznih mera kontrole i nadzora u poštovanju mera u javnom gradskom saobraćaju.

Gradski štab apelovao je na gradjane da se odmah, sa prvim simptomima koji ukazuju na zaražavanje korona virusom, jave lekarima u kovid ambulantama.

Gradjani su pozvani da se prijave za vakcinaciju, uz procenu svog zdravlja i sagledavanje kontakata u poslednjih pet dana pre odlaska na punkt za vakcinaciju.

Dom zdravlja Niš, kako je saopšteno, raspolaže svim vrstama vakcine protiv korona virusa.

Štab je saopštio da je u Nišu do sada vakcinisano 80.000 gradjana, tako da taj grad vodeći u Srbiji po broju vakcinisanih stanovnika.

Prema podacima Doma zdravlja u toj zdravstvenoj ustanovi je poslednjih dana korona virus laboratorijski potvrdjen kod oko 200 pacijenata


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.