AAA

COVID-19 | 05.03.2021 16:55 > 05.03 20:15

Kon: Od sutra u podne do ponedeljka rade samo prodavnice hrane, apoteke i pumpe


Tokom predstojećeg vikenda na skijalištima neće raditi nijedna prodavnica dok će sutra od 12 časova do ponedeljka u 6 časova u celoj Srbiji raditi samo prodavnice prehrambene robe, lekova i goriva, izjavio je epidemiolog Predrag Kon.

Kon je danas posle sednice Kriznog štaba za suzbijanje epidemije rekao da će od ponedeljka, srednjoškolci preći na onlajn nastavu.
Dodao je da je sledeći sastanak Kriznog štaba najavljen za utorak.


Kon: Zaključavanje bi bilo teža opcija za Srbiju


Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da bi dugotrajno zaključavanje bila "teža opcija" za Srbiju i da su donesene mere "rešenje za sada".

"Zatvaranja su neophodna, ali ne sme sve da se svede na njih, jer se onda vrtimo u krug. Dugotrajno zaključavanje bi bilo teža opcija", kazao je Kon i dodao da gradjani Srbije moraju da nastave da se vakcinišu.

"Vakcinisani gradjani povećavaju barijeru imunuteta, tako treba da nastavimo, jer je vakcinacija jedini put", napomenuo je on.

Upitan da li su postojala neslaganja sa političkim delom Kriznog štaba, Kon je rekao da je na sednici bilo "razmene mišljenja".

"Šta je bilo na sednici, to ostavljam za taj dogadjaj bila je razmena mišljenja, a rezultat toga su ove mere, nastavićemo dalje da razgovaramo", kazao je on.

Krizni štab doneo je danas odluku da će za vikend od subote u 12.00 do ponedeljka u 6.00 biti zatvoreno sve osim cvećara, prehrambenih radnji, pumpi, apoteka i dostava hrane, a srednje škole od ponedeljka će preći na onlajn nastavu.

Sledeća sednica Kriznog štaba zakazana je za utorak.Vlada Srbije usvojila nove mere Kriznog štaba

 Vlada Srbije usvojila je nove mere koje je predložio Krizni štab za suzbijanje epidemije korona virusa, koje se odnose na predstojeći vikend, saopštila je kancelarija za saradnju s medijima.

Sutra nakon podneva do ponedeljka ujutru moći će da rade apoteke i benzinske pumpe i njihovo radno vreme nije ograničeno, dok će prodavnice prehrambene robe raditi do 21 čas, navedeno je u saopštenju.

Učenici srednjih škola od ponedeljka 8. marta, preći će na onlajn nastavu.

Vakcinacija protiv korona virusa odvijaće se bez prekida po unapred utvrdjenom planu, tako da nove mere ni na koji način ne ugrožavaju proces imunizacije, dodaje se u saopštenju.

Ugostiteljski objekti u ski centrima neće raditi tokom celog vikenda, a izuzetak su hotelski kafići i restorani gde mogu biti usluženi samo gosti koji imaju prijavljen boravak.

Od ustanova kulture, samo pozorišta će moći da rade do 21 sat uz poštovanje svih epidemioloških mera, dok zakazani sportski dogadjaji mogu biti održani, ali bez prisustva publike, odlučila je Vlada.

Dostava hrane biće moguća 24 sata dnevno, dok će šalter prodaja hrane i pića sutra nakon 12 časova biti zabranjena na teritoriji čitave zemlje do ponedeljka ujutru.

Nakon 12 časova sutra mogu raditi privatne zdravstvene ustanove, laboratorije, veterinarske ambulante i stomatološke ordinacije.

Od ponedeljka, 8. marta, sve će raditi po uobičajenom režimu i radna vremena svih objekata biće ista kao i danas, ističe se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.