AAA

COVID-19 | 05.05.2021 10:00 > 05.05 10:16

Vučić: Dodatna pomoć od 3.000 dinara za one koji su vakcinisani zaključno sa krajem maja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti donošene "diskriminacione mere" za one koji ne žele da prime vakcinu protiv korona virusa, ali da će se raditi na tome da se "nagrade ljude koji su pokazali odgovornost" i da je doneta odluka da se "dodatno finansira pomoć za ljude koji su se vakcinisali". Vučić je gostujući na televiziji Pink izjavio da će osim pomoći od 30 evra, odnosno 50 evra za penzionere, oni koji su vakcinisani dobiti još po 3.000 dinara.

"Svi drugi sa više od 16 godina koji su se vakcinisali ili će se vakcinisati do 31. maja dobiće dodatnih 3.000 dinara od države. Očekujem da će se do kraja maja dostići brojka od tri miliona (vakcinisanih)", kazao je Vučić.
On je rekao da "plaćeno bolovanje zbog korone neće imati oni koji se ne vakcinišu".

Vučić je naveo da će državnu pomoć sutra dobiti penzioneri, prekosutra korisnici socijalne pomoći a da od 13. maja ide isplata za sve ostale koji su se prijavili.

On je rekao da se do sada za pomoć države prijavilo 3.150.000 gradjana, što je uz penzionere i primaoce socijalne pomoći kojih ima 1,9 miliona više od pet miliona ljudi.

Komentarišući izjave predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Djilasa o tome da je zaradio novac baveći se prodajom i kupovinom medijskog prostora i medijskih sekundi i sportskim pravima, Vučić je rekao da je to bila zloupotreba države i državnih funkcija.

On je rekao da predsednik SSP ima više računa u inostranstvu koji se vode na imena drugih, ali na kojima su "sve pare jednog čoveka", Dragana Djilasa.

Vučić je rekao i da se Djilas pohvalio da je prihodovao 619 miliona evra u vreme dok je bio u vlasti.

Predsednik Srbije je govoreći o navodima o ugroženosti Djilasove dece, rekao da niko nikad nije pomenuo ni Djilasovu ni drugu decu, za razliku od pominjanja njegove dece.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.