AAA

COVID-19 | 22.07.2021 09:25 > 22.07 09:25

Kon: Od 1. avgusta moguće nove mere

Epemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se epidemiološka situacija pogoršava i bolnice počinju da se pune pacijentima, i da je potrebno pridržavanje mera koje su i dalje na snazi i nastaviti vakcinaciju.

On je za Radio televiziju Srbije rekao da će 1. avgusta, kada očekuje sednica Kriznog štaba za boru protiv korone, situacija biti drugačija i da će verovatno biti donete nove mere.
"I dalje će se na žalost broj zaraženih povećavati, ne možemo dočekati četvrocifrene brojeve sa istim merama koje imamo sada, to mora svakom da bude jasno", naveo je Kon.

On je naglasio da su mere protiv korone i dalje na snazi i treba da se poštuju, navodeći da "iskustvo ništa ne znači ako se i dalje ponašamo kao da smo bez iskustva".

"Ako se ne vakcinišemo imaćemo borbu sa ovim virusom još jako dugo. Nevakcinisanje mladih nastavlja direktno ovu pandemiju", rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, medju mladjima, pogotovo kod ženskih osoba, javlja se otpor vakinisanju "zbog straha iz jedne teške zablude o tome da vakcina može da utiče na sposobnost radjanja".

"To nikave veze nema sa istinom", istakao je Kon.

On je rekao i da je etički potpuno neprihvatlijivo da se zdravstveni radnik na vakciniše, ne samo zbog sebe već i zbog potencijalne opasnosti za pacijente.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.