AAA

COVID-19 | 28.08.2021 10:50 > 28.08 10:50

Bekić: Treću dozu vakcine protiv korona virusa primilo 120.000 gradjana


Koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu Zoran Bekić rekao je danas da je zaključno sa petkom 120.000 gradjana vakcinisano trećom dozom vakcine protiv korona virusa.

Bekić je za RTS naveo i da je "vidno povećano" interesovanje gradjana za vakcinaciju trećom dozomali i da se na dnevnom nivou ne vakciniše dovoljan broj ljudi, kao i da apeli nisu urodili plodom.
On je dodao da za kolektivni imunitet treba da bude vakcinisano "bar još milion ljudi". "Svi ljudi koji su u velikom broju kontakta – vojska, policija, državna uprava, prosvetni radnici, takodje su u grupi o kojoj se razmišlja da se obavezno vakciniše, jer ćemo na taj način sa 50 odsto vakcinisanih gradjana, skočiti možda na 70 odsto i približiti se kolektivnom imunitetu", naveo je Bekić.

Prema njegovim rečima, zbog broja zaraženih i umrlih, ne može da se kaže da se Srbija izborila sa korona virusom.

"Sada imamo oko 2.500 ljudi, ali imamo i umrla lica. Kada imamo umrle ne možemo da kažemo da smo se izborili sa koronom", rekao je on.

Napomenuo je da zato mora da se razmišlja o korona propusnicama i obaveznoj vakcinaciji.

Bekić je ocenio i da je kovid propusnica "prva stvar" koja treba da bude uvedena u Srbiji, zato što će se time, kako je rekao, "ubrzati vakcinacija, jer sa njom jedino vakcinisani mogu da udju u restorane, kafiće...".

"To će ljudima da oteža svakodnevni život i oni će se vakcinisati", ukazuje Bekić.

On je rekao i da, ukoliko se govori o očuvanju javnog zdravlja, može da se razmišlja o obaveznoj vakcinaciji, te dodao da to treba da važi za zdravstvene radnike.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.