AAA

COVID-19 | 06.12.2021 18:25 > 06.12 18:32

Njujork uvodi obaveznu vakcinaciju za zaposlene u privatnim kompanijama

Privatne kompanije u Njujorku ubuduće će morati da zahtevaju od zaposlenih da se vakcinišu protiv korona virusa, objavio je danas gradonačelnik Bil de Blazio (Bill de Blasio).

Vakcinacija će od 27. decembra biti obavezna za sve zaposlene u njujorškom privatnom sektoru, koji čini oko 184.000 kompanija.

Cilj te mere je sprečavanje naglog rasta broja infekcija korona virusom tokom sezone praznika i hladnijih meseci, rekao je De Blazio.

Vakcinacija je i do sada bila obavezna za zaposlene u bolnicama i domovima za stare, kao i za nastavnike, policajce i vatrogasce. Prošle nedelje je objavljeno uvodjenje obavezne vakcinacije za zaposlene u privatnim i verskim školama.

Gradske vlasti su odlučile da uvedu obaveznu vakcinaciju za radnike u privatnom sektoru, iako su savezni sudovi privremeno blokirali pokušaj predsednika SAD Džozefa Bajdena da uvede tu meru na državnom nivou za veće kompanije.

De Blazio je rekao da očekuje da obavezna vakcinacija ostane na snazi, uprkos eventualnim osporavanjima te mere pred sudom.

Prema novim pravilima u Njujorku, stariji od 12 godina neće moći da udju u restorane, prostore za zabavu i fitnes centre bez primljene dve doze antikovid vakcine, dok je trenutno potrebna najmanje jedna doza.

Jedna doza će ostati uslov za decu uzrasta od 5 do 11 godina, koja nisu obuhvaćena novim pravilima. //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.