AAA

COVID-19 | 26.01.2022 21:30 > 26.01 22:05

Švedska produžava ograničenja za dve nedelje, Danska ih ukida


 Švedska je danas objavila da će nekoliko ograničenja zbog korona virusa produžiti za dve nedelje, dok je Danska saopštila da ukida sve mere uprkos rekordnom broju novih infekcija.

Vlasti Švedske ukazuju na rekordno širenje infekcije korona virusa i procenjuju da važeće mere treba da ostanu na snazi još dve nedelje, posle čega bi bile ukinute ako situacija to dozvoli, prenose agencije.
Razlog za produženje važenja ograničenja je to što vlasti očekuju pad broja novih infekcija za nekoliko nedelja. Švedska je u proteklih sedam dana prijavila 270.000 novih infekcija.

Švedska, koja je tokom većeg dela pandemije imala jedan od liberalnijih pristupa u Evropi, sada je ograničila rad kafića, barova i restorana do 23.00, apelovala na gradjane da rade od kuće kada je to moguće i preporučila nastavu na daljinu u visokom obrazovanju.

Za razliku od Švedske, danska vlada je danas objavila da od 1. februara ukida sva ograničenja jer kovid-19 više ne smatra opasnom bolešću po društvo, usled visoke stope vakcinacije.

Premijerka Danske Mete Frederiksen rekla je da se zemlja sledeće nedelje vraća životu kakav je postojao pre pandemije korona virusa.

To znači da će biti ukinuta sva trenutna ograničenja, medju kojima su neophodno posedovanje digitalne kovid propusnice za ulazak u većinu objekata, obavezno nošenje maske i ograničeno radno vreme kafića i restorana.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.