AAA

REGION | 14.12.2018 17:00 > 14.12 17:16

Najbogatiji Makedonac ponudio garanciju od 14 miliona evra da ga pusete iz pritvora

Makedonski biznismen Jordan Kamčev ponudio je sudu garanciju u imovini vrednosti 14 miliona evra da bude pušten iz pritvora, objavila je danas Televizija Telma. Ponudjena je garancija u nepokretnoj imovini najbogatijeg Makedonca po Forbsu i njegove porodice i to je do sada naveće suma ponudjena u Makedoniji kao obezbedjenje da neće pobeći posle puštanja iz pritvora.

Kamčev, osumnjičen u slučaju Specijalnog tužilaštva za prisluškivne razgovore nazvanom "Imperija", uhapšen je i pritvoren 9. novembra. Sud mu je pre nekoliko dana produžio pritvor za još 30 dana zbog sumnje da zbog bogatstva i kontakata može da pobegne iz Makedonije.

Najbogatiji Makedonac je osumnjčen za više krivičnih dela zločinačko udruživanje, oštećivanje poverilaca, prevara, pranje novca, zloupotreba službenog položaja.

Skopski sud će naredne sedmice, pored ponude Kamčeva za garanciju za puštanje iz pritvora, razmatrati i ponudu drugog osumnjičenog u tom slučaju, bivšeg direktora Uprave za bezbednost i kontraobaveštajne poslove, Saše Mijalkova koji je za puštanje iz pritvora ponudio garanciju od milion evra u stambenom i poslovnom prostoru.

U slučaju "Imperija" osumnjičeno je ukupno 13 osoba, među kojima su bivši direktor Državne bezbednosti Sašo Mijalkov koji je, uz svog rođaka i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, smatran najmoćnijim čovekom tokom desetogodišnje vladavine VMRO DPMNE, a osumnjičene su i majka i sestra Jordana Kamčeva.

Po Specijalnom tužilaštvu, "u toku predistražnog postupka obezbeđeno je dovoljno dokaza iz kojih proizlazi osnovana sumnja da su oni od 2002. do 2013. godine izvršili krivična dela za koja se terete, lično i preko firmi koje su bile, ili su u njihovom vlasništvu".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.