AAA

REGION | 22.08.2019 10:00 > 22.08 14:15

Knin: Napad 15 maskiranih osoba na goste kafića koji su gledali TV prenos Zvezdine utakmice

Goste kafića koji su gledali TV prenos utakmice Jang bojs Zvezda u mestu Uzdolje blizu Knina napalo je 15 maskiranih osoba, a medju napadnutim je bilo i žena i dece, javili su hrvatski mediji.

Kako je preneo zagrebački Jutarnji list, sinoć se u Uzdolju, selu u opštini Biskupija pokraj Knina u kafiću u kojem su okupljeni gledali utakmicu Crvene zvezde i Jang bojsa dogodio incident, a prema navodima portala Feral news, pet povredjenih je prevezeno u bolnicu u Kninu.

Medju njima je i vlasnik kafića koji je dobio udarac flašom u glavu i njegova supruga, te jedno devetogodišnje dete.

Portal Feral njuz javio je da se sličan incident dogodio i u Djevrskama, u opštini Kistanje, gde je u kafiću u kojem se gledala utakmica došlo do provokacija, uglavnom na nacionalnoj osnovi.

Šibenska policija je jutros potvrdila da su se desila oba ova incidenta, navodeći u saopštenju da je "u mestu Uzdolje, nekoliko, za sada, nepoznatih osoba u tamošnjem ugostiteljskom objektu verbalno i fizički napali vlasnicu ugostiteljskog objekta i goste, pri čemu su oštetili i inventar objekta, a tom prilikom pet osoba je lakše povredjeno, medju kojima i jedan maloletnik".

"Tokom dosadašnjeg postupanja nekoliko osoba, koje se dovode u vezu s ovim dogadjajem, su privedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje", navela je policija.

Plenković: Napad kod Knina delo pojedinaca, ne odražava klimu u društvu

Premijer Hrvatske Andrej Plenković osudio je danas incident u kafiću kod Knina, gde su maskirani napadači upali u kafić i povredili pet osoba medju kojima i devetogodišnje dete, ali je istakao da se radi o delima pojedinaca, a ne o klimi u društvu koja podstiče nasilje.

"Ja ne vidim takvu klimu. Ovo su individualna dela pojedinaca koja treba sankcionisati", rekao je Plenković novinarima, prenosi N1.

Dodao je da je ono što radi Vlada "upravo obrnuto", jer traži da se smanji polarizacija u društvu i isključivost i se spreče oni "koji hoće tenzije u društvu, a takvih je dosta".

On je naglasio da treba sankcionisati počinitelje takvih dela i da je to najbolja poruka i rešavanje problema.
"Uvek ima onih koji su devijantni. Ne daj Bože da je to pravilo, to bi bila jako zabrinjavajuća okolnost u Hrvatskoj. Zato sam rekao da manjine treba da budu deo parlamentarne većine u Hrvatskoj, da ostvaruju svoja prava. To za većinski narod nije problem, nego plus. Ako štitimo prava manjina, lakše ćemo se zalagati za prava naših manjina u tim zemljama", rekao je Plenković.

Goste kafića koji su sinoć gledali TV prenos utakmice Jang bojs Zvezda u mestu Uzdolje blizu Knina napalo je 15 maskiranih osoba, a medju napadnutim je bilo i žena i dece, javili su hrvatski mediji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.