AAA

REGION | 30.08.2019 19:10 > 30.08 19:10

Sud BiH: Mamić neće biti izručen Hrvatskoj


Sud u Bosni i Hercegovini odlučio je da bivši čelnik zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić ne može biti izručen Hrvatskoj koja ga traži zbog višemilionske prevare, izjavio je danas Mamićev advokat Zdravko Rajić.

"Dobio sam obaveštenje od suda. Pravosnažno je rešenje da nema uslova za izručenje gospodina Mamića Hrvatskoj", rekao je Rajić agenciji Hina.
Upitan da li postoji još neki mehanizam da Hrvatska zatraži Mamićevo izručenje, Rajić je rekao da je tom odlukom suda slučaj zaključen.

"Ne postoji druga pravna mogućnost što se tiče ove optužnice", naveo je Rajić.

On je dodao da sada predstoji "samo tehnička procedura da ministarstvo pravde BiH prosledi obaveštenje ministarstvu pravde Hrvatske".

Takav epilog je bio očekivan posle rasprave na sarajevskom sudu u julu, kada su i odbrana i tužioci rekli da Mamić ne može da bude izručen Hrvatskoj pošto poseduje bosanskohercegovačko državljanstvo, navodi hrvatska agencija.

Mamić je otišao u BiH uoči izricanja prvostepene presude kojom je osudjen na 6,5 godina zatvora. Od tada živi u Medjugorju, a u više navrata je isticao da ne veruje hrvatskom pravosudju.

Hrvatsko tužilaštvo u novoj optužnici tereti Mamića i još šest osoba da su oštetili Dinamo za oko 200 miliona kuna (27 miliona evra), sklapanjem fiktivnih ugovora izmedju Dinama i više stranih kompanija i ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, izmedju ostalog, navodi Hina.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.