AAA

REGION | 29.01.2020 16:40 > 29.01 16:40

Savet za gradjansku kontrolu policije: Mladić u Podgorici nije pretučen po nacionalnoj osnovi

Devetnaestogodišnji J.V. iz Danilovgrada, koga je u ponedeljak nakon dočeka vaterpolo reprezentativaca Crne Gore u Podgorici pretukla grupa muškaraca nepoznatih policiji, "nije pretučen po nacionalnoj osnovi", saopštio je Savet za gradjansku kontrolu rada policije.


Savet je ocenio da je "postupanje organa i zvaničnika drugih država" povodom tog slučaja "bespredmetno i kontraproduktivno".

Razmatrajući "slučaj gradjanina J.V.", Savet je "utvrdio profesionalno postupanje službenika Centra bezbednosti Podgorica, kao i da konflikt u konkretnom dogadjaju nije po nacionalnoj osnovi".

Na to, kako je saopšteno, "neupitno ukazuju dosadašnje izjave oštećenog gradjanina i očevidaca" i "bespredmetno je i kontraproduktivno postupanje organa i zvaničnika drugih država koji tako ne doprinose rešavanju slučaja koji će svoj pravni epilog dobiti u okviru prekršajnog postupka".

Više osoba napalo je mladića u podgoričkom naselju Siti kvart u ponedeljak uveče nakon masovne proslave i svečanog dočeka vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Pojedini mediji su javili da je mladić napadnut zato što je dizao tri prsta i da je napad bio nacionalno motivisan, dok pojedini mediji pak tvrde da je napdnutom u odbrani pomogao mladić koji je nosio crnogorsku zastavu. 

Napadnuti mladić je zadobio lakše telesne povrede.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.