AAA

REGION | 08.04.2021 23:15 > 08.04 23:15

Grčka: Umro bolesnik kome je drugi isključio respirator jer ga je nervirao

U jednoj atinskoj kovid-bolnici je umro pacijent pošto mu je drugi, sa susednog kreveta, isključio respirator jer ga je nervirala buka tog uredjaja, objavio je danas list "Efimerida".

Policijska istraga je u toku jer postoje indicije da je smrt 77-godišnjaka posledica kriminalnih radnji 62-godišnjaka s kojim je delio bolničku sobu.
List piše da je osumnjičeni bolesnik skinuo drugom masku s lica i isključio mu "neinvazivni ventilator", te su njegovi otisci prstiju nadjeni i na maski, i na uredjaju, i na kablu za struju.

On se poslednjih dana "žestoko žalio" osoblju na buku tog uredjaja od koje, kako je govorio, "nikako ne može da se smiri".

Lekari i medicinske sestre su se uzbunili kada su čuli alarm isključenog uredjaja, ali nisu uspeli da spasu život 77-godišnjaka čije se stanje, po bolničkim informacijama, poboljšavalo, mada je i dalje bio slab.

Policija istražuje i zašto se se nije aktivirao rezervni sistem uredjaja, za rad na bateriju, koji ta mašina ima za slučaj nestanka struje.

Po informacijama lista, 62-godišnji počinilac "poznat je policiji" jer je 2006. godine bio optužen za tuču, a 2019. je bio optužen za seksualno uznemiravanje maloletnika.

On je proglašen uhapšenim i leči se i dalje u istoj bolnici od kovida-19, ali uz policijskog čuvara.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.