AAA

REGION | 05.12.2022 17:35 > 05.12 17:40

Maloletnik iz Skoplja inspirisan dojavama o bombama u školama i sam počeo da ih šalje

Policija Severne Makedonije podnela je danas krivični prijavu protiv jednog maloletnika iz Skoplja za krivično delo "terorizam" zbog slanja jedne od lažnih dojava o bombama u skopskim školama.

Saopšteno je da je taj maloletnik, inspirisan dojavama o bombama od 26. oktobra do 2. novembra, a videvši da su preteće poruke poslate preko provajdera koji nudi kriptozaštitu, preko tog operatera 4. novembra poslao poruku o postavljanju bombi u četiri srednje škole u ​​Skoplju.
Policija je s mladim Skopljancem, u prisustvu njegovih roditelja, 7. novembra obavila razgovor i priznao je da je počinio krivično delo, a objasnio je i način kao je to uradio.

Krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizvani kriminal Severne Makedonije podneo je Sektor Policije za borbu protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizma.

Preteći mejlovi o postavljanju bombi su na elektronske adrese skopskih srednjih škola počele skoro sakodnevno da stižu 26. oktobra. Poslednjih dana dana su preteće poruke dobile i neke skopske osnovne škole, kao i škole u gradovima u unutrašnjosti Severne Makedonije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.