AAA

REGION | 07.12.2022 15:35 > 07.12 15:36

Dojave o bombama u Narodnoj banci Severne Makedonije i školama u Skoplju - lažne

Policija je saopštila da su bile lažne pretnje o postavljenim bombama koje su danas upućene Narodnoj banci Severne Makedonije (NBSM) i devet srednjih škola u Skoplju.


"Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da su izvršene sve neophodne provere u vezi sa današnjim prijavama škola u Skoplju i NBSM, kojima je na mejl adresu stigla poruka o postavljenim bombama i utvrđeno je da su prijave lažne", navodi se u saopštenju.
Na mejlove NBSM i devet srednjih škola u Skoplju prepodne su stigli preteći mejlovi o postavljenim ekslozivnim napravama.

Policija je odmah po prijemu prijava, kako ističe, preduzela mere za bezbednu evakuaciju objekata, obavila detaljne provere antiterorističkih timova u kojima je utvrdjeno da se radi o lažnim prijavama.

Mejlovi o postavljenoj bombi na elektronske adrese skopskih škola od 26. oktobra skoro svakodnevno stižu od 26. oktobra. Poslednjih dana preteće poruke dobijaju i neke skopske osnovne škole, kao i škole u gradovima u unutrašnjosti Severne Makedonije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.