AAA

REGION | 16.02.2017 09:30 > 16.02 10:28

Pretio tužiocu da će proći kao Djindjić i Stambolić

Crnogorska policija uhapsila je jednog simpatizera opozicionog Demokratskog fronta (DF) jer je pretio smrću specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, potvrdjeno je sinoć iz policije.

Novica Knežević, bivši pripadnik MUP-a, je na Fejsbuk profilu zapretio Katniću da će "proći kao Zoran Djindjić, a možda i kao Ivan Stambolić ako nastavi sa pokušajima hapšenja" poslanika DF Andrije Mandića i Milana Kneževića.

Uhapšeni je osumnjičen za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene radnje, sapštila je policija i zadržala ga do saslušanja kod tužioca.

Katnić je tražio od Skupštine Crne Gore da ukine imunitet poslanicima DF Mandiću i Kneževiću radi njihovog privodjenja i vodjenja postupka protiv njih zbog sumnje da su umešani u pokušaj terorizma na dan oktobarskih parlamentarnih izbora.

Skupština im je u sredu ukinula imunitet, posle čega je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković izdao obavezujuće uputstvo specijalnom tužiocu Katniću sa stavom da privodjenje poslanika nije potrebno.

Uoči odluke Skupštine pristalice Fronta su protestvovale ispred zgrade parlamenta, a poslanici, DF, posle višemesečnog bojkota ušli u parlament i saopštili da neće dozvoliti hapšenje. Tu su sačekali odluku o ukidanju imuniteta i stav Tužilaštva.

Poslanici DF su se u Skupštini sukobili s poslanicima vladajuće koalicije koji su izglasali ukidanje imuniteta, bilo je i psovki, guranja, udaraca.

U Osnovni sud u Podgorici sinoć je privedena poslanica Fronta Marina Jočić po prijavi poslanice vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Marte Šćepanović koja tvrdi da ju je udarila u lice.

Po po oceni analitičara, Crna Gora je "u najdubljoj političkoj krizi od obnove nezavisnosti, s tendencijom radikalizacije".

Parlamentarni izborni u oktobru "produbili su nepoverenje" izmedju vlasti i opozicije, čemu je doprineo navodni pokušaj terorizma na dan izbora.

Opozicija bojkotuje Skupštinu, traži rasvetljavanje tog slučaja i prevremene izbore, zajedno s predsedničkim.

Iako premijer Duško Marković, EU i NATO pozivaju opoziciju da probleme rešava u institucijama, nema nagoveštaja kompromisa.

Reagujući na zahtev tužioca za privodjenje i pokretanje postupka protiv poslanika DF, kompletna opozicija se odlučila za bojkot važnih lokalnih izbora u Nikšiću.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.