AAA

HRONIKA | 01.12.2018 23:20

Još jedno ubistvo u Beogradu, u kafiću, pominje se automatsko oružje

U jednom kafiću na Zvezdari u Beogradu večeras je ubijen Vladimir Popović (43), javila je TV N1.U pucnjavi je u nogu ranjen jedan 23-godišnjak koji je bio u kafiću, i prenet je u Urgentni centar.

N1 saznaje da su dvojica maskiranih muškaraca ušla u kafić i iz automatskog oružja ispalila više hitaca u Popovića.

Napadači su potom pobegli automobilom marke "audi".

Policija je proglasila akciju "Vihor" i traga za osumnjičenima, javila je N1.

Beogradski dnevni list "Blic" na sajtu pod naslovom "Likvidacija u Beogradu Ubijen Vlada Pop, saradnik Luke Bojovića", piše da je "Vlada Popović... bio vlasnik kazina 'Havana' i hapšen je zbog iznude 110.000 evra prošle godine u januaru".

"Popović je, po operativnim policijskim saznanjima, bio blizak saradnik Luke Bojovića", piše list.

Luka Bojović je bivši pripadnik "Srpske dobrovoljačke garde" i saradnik ubijenog Željka Ražnatovića Arkana. Od septembra 2010. godine je na poternici policije Srbije koja ga tereti za organizovanje nekoliko ubistava, a potom je bio i na poternici Interpola. Uhapšen je u Španiji 9. februara 2012. godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal koje je podiglo optužnicu protiv Bojovića 2010. godine navodi da je on došao na čelo "Zemunskog klana" po ubistvu Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića koji su do tada bili vođe, a po navodima Tužilaštva, Popović je svoju moć učvrstio posle hapšenja Milorada Ulemeka Legije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.