AAA

HRONIKA | 22.12.2018 09:45

KC Niš: Troje putnika životno ugroženo, ostali stabilno

Troje od 13 putnika koji su teško povredjeni u sudaru putničkog voza i autobusa i dalje je u veoma teškom stanju i životno su ugroženi, dok je stanje ostalih stabilno i oni se oporavljaju na različitim klinikama, saopštili su danas direktor KC Niš Zoran Radovanović i doktor Hadži Bojan Marjanović.

"Muškarac (31) koji ima teške povrede trbuha i ekstremiteta noćas je operisan i životno je ugrožen. Dvoje dece (16) je takodje životno ugroženo, ali kod njih imamo diskretno poboljšanje stanja", izjavio je Hadži Marjanović na konferenciji za novinare.
On je kazao da je stanje ostalih 10 putnika koji su sa teškim povredama zbrinuti u Urgentnom centru u Nišu stabilno.

"Vozač autobusa se nalazi u veštački indukovanoj komi. On ima komplikovane povrede glave, grudnog koša i trbuha", izjavio je Hadži Marjanović.

Prema njegovim rečima, troje dece biće u toku dana prebačeno na Kliniku da za dečiju hirurgiju.

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović izjavio je da se petoro dece oporavlja na Dečijoj hirurškoj klinici i njihovo stanje je dobro, tako da bi uskoro mogli da budu pušteni kućama.

Radovanović je kazao da su u jednoj od najvećih tragedija koja se dogodila na području Niša sve zdravstvene ustanove u Nišu dale svoj maksimum.

Na lečenju u Kliničkom centru Niš trenutno se nalaze 24 osobe, a medju njima je najviše dece rodjene 2002. i 2003. godine.

U nesreći koja se juče u 7.30 dogodila na pružnom prelazu kod Donjeg Medjurova nastradalo je petoro putnika autobusa, a medju njima i dvoje dece.

U Nišu je danas dan žalosti.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.