AAA

HRONIKA | 11.07.2019 14:00 > 11.07 14:00

U nevremenu u Grčkoj povredjeno sedam državljana Srbije, jedna devojčica u bolnici


Konzulka Srbije u Solunu Dragana Glišić izjavila je danas agenciji Beta da je u velikom nevremenu koje je prošle noći grčko poluostrvo Halkidiku povredjeno sedmoro srpskih državljana, od kojih je jedna 13-godišnja devojčica zadržana u bolnici.

Glišić je rekla da je devojčica u bolnicu u Solunu, da je dobro i da su roditelji s njom.
"U mestu Nea Mudanja šest državljana Srbije lakše je povredjeno i niko od njih nije zadržan na bolničkom lečenju, svi su pušteni", kazala je Glišić.

Navela je da niko od državljana Srbije nije zvao Konzulat u Solunu da bi tražio pomoć, ali je dodala da su prekinute veze s nekim delovima Halkidike.

U bolnici u Poligirosu, najvećem na Halkidiki, nema državljana Srbije, kazala je Glišić i dodala da Konzulat redovno proverava stanje.

Jedna državljanka Srbije juče je smeštena u bolnicu, ali ne zbog nevremena.

Glišić je kazala da gradjani kojima su eventualno oštećena vozila ili druga imovina, treba da se obrate najbližoj grčkoj policijskoj stanici da bi dobili potvrdu o šteti.

Dodala je da će Konzulat na svoj sajt postaviti eventualne informacije o naknadi štete, čim ih bude bilo.

Navela je da je za mnoge turiste iz Srbije problem što su veze u nekim delovima Halkidike prekinute zbog oluje, te ne mogu da stupe u kontakt s rodjacima.

Glišić je rekla da je nadležna služba saopštila da su posle nevremena raskrčeni gotovo svi putevi.

Nevreme se smirilo, kazala je konzulka Srbije, ali je dodala da se predveče očekuje nova oluja, mada slabija od sinoćne.

U velikom nevremenu prošle noći na Halkidiki gde je jutros proglašeno vanredno stanje, poginulo je sedmoro ljudi, a u bolnicama je 120 povredjenih.

U Nea Plaji su jedna Rumunka i njeno dete poginuli kada se srušio krov taverne, jedan Čeh i njegovo dvogodišnje dete poginuli su u Nea Potidei kada je na njih palo drvo, u Sozopoliju su vetar i bujica zdrobili kamp-vozilo u kojem je dvoje Rusa izgubilo život, a u oluji je poginuo i jedan ribar na moru.

Oluja je obarala drveće i dalekovode, zbog čega je nestalo struje, a neki putevi su i dalje blokirani.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.