AAA

HRONIKA | 14.11.2019 18:25 > 14.11 18:25

Policija: Meštanin Ravnog Sela koji je dobio spor oko vode pretio smrću komunalcima

Policija će, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vrbasu, podneti krivičnu prijavu protiv meštanina Ravnog Sela zbog krivičnog dela sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije.

Policija je u Ravnom Selu intervenisala posle prijave radnika komunalnog preduzeća da im je pretio smrću sedamdesetogodišnji meštanin kome su nameravali da isključe vodu, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su policajci izašli na lice mesta i zatim u Policijskoj stanici saslušali vlasnika kuće i uzeli izjave od radnika, nakon čega su svi pušteni.

Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE) danas je objavio da je meštaninu Ravnog sela Božidaru Caričiću jutros Javno komunalno preduzeće "Komunalac" iz Vrbasa pokušalo da isključi vodu, iako ima pravosnažnu presudu Osnovnog suda u Vrbasu da nije dužan da izmiri dug za vodu, jer ona nije ispravna za piće.

Radnici koji su imali nalog odustali su od isključenja i pored naloga, naveo je VOICE.

Caričić je rekao da su mu radnici "Komunalca" rekli da nerado ispunjavaju nalog koji su dobili od pretpostavljenih.

"Predočio sam im da imam presudu, ali i dokaz da sam vlasnik vodovodne infrastrukture koju nameravaju da oštete. Radnici su bili korektni, kao i policija koja je samo izvršavala nečiji nalog", rekao je Caričić za VOICE.

VOICE je objavio da ima i nezvanična saznanja da je medijska pažnja koju je izazvala priča o Caričićevoj presudi bila tema i na partijskom sastanku čelnika vrbaske Srpske napredne stranke, na kojem je učestvovao i koordinator te stranke za Južnobački okrug.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.